PRIHLÁSENIE
Meno Heslo
ORGANIZOVANIE ŠKOLENÍ

CHCETE SA STAŤ NAŠÍM KLIENTOM?

partner

Ochrana majiteľa pred krádežou počas jeho prítomnosti

 

Je síce pravda, že hlavnou úlohou zabezpečovacieho zariadenia je chrániť majetok po odchode majiteľa z objektu, ale dobré systémy musia vedieť viac.

 

Boli zaznamenané viaceré prípady vlámania do rodinných domov v čase prítomnosti ich majiteľov. V objektoch síce bol nainštalovaný funkčný zabezpečovací systém, ale keď bol majiteľ doma, zapnutý nebýval.

 

K väčšine týchto vlámaní došlo počas noci, keď majiteľ spal v podkroví svojej vilky, zatiaľ čo páchateľ z prízemia nerušene odnášal elektroniku či vzácne originály.

 

Smola je o to väčšia, že moderné systémy musia zvládnuť aj takýto spôsob ochrany. A dokážu to jednoducho a bez akýchkoľvek ďalších finančných nárokov.

 

Delenie ústredne na viacero nezávislých častí by v tomto prípade nebolo optimálnym riešením.Prinášalo by zložitejšiu obsluhu a z nej vyplývajúcu možnosť chýb, najmä ak sú doma malé deti. Takýto spôsob je určený na ochranu relatívne nezávislých priestorov, napríklad firemnej prevádzky.

 

Obrázok ukazuje podstatne lepšie riešenie. Systém treba nakonfigurovať tak, aby užívateľovi stačilo intuitívne pri zapnutí zvoliť požadovaný režim. Ktoré konkrétne časti objektu budú chránené, zariadi ústredňa automaticky.

 

Najväčšími rizikami pre majetok z hľadiska krádeží sú:

  • nezabezpečenie objektu
  • prenosová cesta pre poplachovú správu
  • rýchlosť zásahu

Vo vyššie uvedených prípadoch vlámaní boli všetky tieto riziká odstránené, a aj napriek tomu k ujme na majetku došlo. A pritom stačilo len primerane využiť schopnosti zariadenia. Je to ako zmoknúť s dáždnikom v taške... Prosíme technikov, aby tieto okolnosti nepodcenili a vysvetlili užívateľom ako a prečo zapínať zariadenie, keď hodlajú ostať doma.